Poliacetal

S.C. BELL PROD S.R.L. produce o gama largă de repere serie mică si unicat din Poliacetal (POM) alb sau negru. Pe bază de model, desen tehnic de execuţie sau schiţă se pot realiza diverse piese finite, exemplificate în imaginile din aceasta pagină.

POM (poliacetal) este un polimer de construcţie semicristalină cu grad mare de cristalizare de culoare naturală alb laptoasă. Datorită structurii sale, el constituie o combinare de rezistenţă, rigiditate si proprietăţi de întidere. În general este oferit in două ipostaze: copolimer POM C si homopolimer POM H. POM C si POM H sunt materiale din clasa copolimeri si homopolimeri de acetal neaditivaţi. Copolimerul acetal prezintă o rezistenţă la hidroliză si degradare termică mai mare decât homopolimerul acetal. Al doilea are o rezistenţă mecanică, rigiditate, duritate şi rezistenţă la fluaj mai mare. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul rezistenţei la uzură şi a dilatării termice.

Caracteristici Principale:

 • Bune proprietăţi de alunecare;
 • Rezistenţă la uzură bună;
 • Rezistenţă mare la şoc;
 • Izolator electric şi proprietăţi dielectrice bune;
  Inert fiziologic (se foloseşte în industria alimentară sau în contactul cu alimentele);
 • Rigiditate şi duritate bună;
 • Rezistenţă mecanică bună;
 • Prelucrare mecanică foarte bună;
  Se poate suda şi lipi.

Principalele domenii de utilizare a poliacetalului sunt: construcţia de maşini şi vehicule, tehnica transportului , electrotehnica. Tehnici: medicale, alimentare, utilaj casnic, construcţii de precizie. Alte ramuri în care materialul este folosit cu mult succes sunt: medicina, industria textila, industria de mobilă şi produse din piele.
Din POM C si POM H se pot realiza: roti dinţate, lagăre, piese de uzură, componente izolatoare pentru industria electrotehnică etc.